Bataatti-linssicurry

Vegaaninen bataatti-linssicurry tomaatilla ja pinaatilla on täyttävä arkiruoka, joka lämmittää mukavasti talvipäivänä. Tulisuutta on helppo säädellä chilin ja maustetahnojen määrällä.

Ainesosat

  • 2-3 rkl Rypsiöljyä
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 3 tl Jeeraa
  • 1 tl Jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl Paprikajauhetta
  • 0,5 tl Kardemummaa
  • myllystä mustapippuria
  • 2 tl keltaista currytahnaa
  • 1 tl massaman tahnaa
  • 1 tlk Tomaattimurskaa
  • 1 tlk Kookosmaitoa
  • 1 kpl bataatti (n.500g)
  • 2 dl Punaisia linssejä
  • 70 g Babypinaattia
  • Kirsikkatomaatteja
  • Tuoretta inkivääriä
  • Tuoretta chiliä
  • Tuoretta korianteria
  • puristettua limeä
Annoslaskuri: 5

Resepti

  • Kuori ja kuutioi bataatti. Esikeitä bataatteja suolatussa vedessä n. 10 min.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet öljyssä. Lisää sekaan maustetahnat ja anna kiehahtaa.
  • Lisää pannulle esikeitetyt bataatit ja jatka kuullottamista hetken ajan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita kunnolla ja anna hautua n. 15 min.
  • Lisää linssit, kirsikkatomaatit, babypinaatti ja raastettu inkivääri ja jatka hauduttamista kunnes bataatti on kypsää.
  • Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa. (Tai linssejä lisäämällä saat tehtyä muhennoksen, joka ei kaipaa edes riisiä)
  • Lisää juuri ennen tarjoilua tuore korianteri, silputtu tuore chili ja purista joukkoon limenmehua.
Vegaaninen bataatti-linssicurry tomaatilla ja pinaatilla.
Kokkisi oli:
Veera KorhonenVeera Korhonen
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Maidoton, Vegaaninen
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min