Bataattisalaatti

Bataattisalaatti

Jouluinen salaatti bataatin, viherkaalin, puolukan, päärynän ja kermaisen tahinikastikkeen kanssa.

Ainesosat

  • 500 g Bataattia
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 0,5 tl Yrttisuolaa
  • 1 tl Timjamia
  • 1 tl Rosmariinia
  • 1 mm Mustapippuria
  • 100 g Viherkaalia
  • 2 kpl Kypsää päärynää
  • 250 g Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia
  • 1 dl Sulatettuja puolukoita
  • 1 dl Pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl Tahinia (seesamtahnaa)
  • 1 dl Kermaista kookosmaitoa
Annoslaskuri: 1 Kulho

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
  • Huuhtele bataatti huolellisesti ja leikkaa paloiksi.
  • Aseta leivinpaperille varustetulle pellille ja valuta päälle öljyä ja mausta yrttisuolalla, timjamilla, rosmariinilla ja ripauksella mustapippuria.
  • Paahda uunissa 25 minuuttia.
  • Huuhtele ja revi viherkaali pieniin paloihin.
  • Huuhtele myös päärynät ja kirsikkatomaatit ja leikkaa paloiksi.
  • Sekoita tahini ja kookosmaito haarukalla pienemässä kulhossa ja aseta sivuun.
  • Sekoita yhteen viherkaali, kirsikkatomaatit, paahdettu bataatti, puolukat ja pekaanipähkinät isoon salaattikulhoon.
  • Koristele päärynöillä.
  • Tarjoile tahiinikastikkeen kanssa.
Lämmin vihersalaatti bataatin, päärynän & tahinikastikkeen kanssa
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén