Blinit vihannesseoksella sis. kaprista

Blinit

Blinit, joka on hapan venäläinen viljatattarilätty, joka tarjoillaan usein kalarommin, sipulin ja smetanan kera. Tässä reseptissä tehtiin sen sijaan kasvissose, joka maustettiin punasipulilla ja kapriksella. Kasvista ja sitä paitsi todella edullinen ilman että tarvitsee vaikuttaa makuelämykseen!

Ainesosat

Blinit

  • 4 g Kuivahiivaa
  • 2,5 dl Maitoa, 42 astetta
  • 1,5 dl Tattarijauhoja
  • 1 dl Vehnäjauhoa
  • 0,75 dl Kermaviiliä
  • 1 kpl Kananmunankeltuainen
  • 1 kpl Kananmunanvalkuainen
  • Voita paistamiseen

Kasvisseos kapriksella

Annoslaskuri: 6 kpl

Resepti

Blinit

  • Sekoita hiiva haaleaan maitoon.
  • Lisää jauhot, kermaviili, kananmunankeltuainen ja suolaa.
  • Vatkaa taikina tasaiseksi.
  • Anna nousta vähintään puoli tuntia.
  • Sekoita sillä aikaa kananmunavalkuaisen kovaksi.
  • Sekoita se varovaisesti taikinaan.
  • Paista taikina pienessä määrässä voita lettu- tai blinipannussa.

Kasvisseos kapriksella

  • Pese kasvikset.
  • Leikkaa ne niin pieniksi kuutioiksi kuin mahdollista.
  • Hienonna persilja ja sekoita ranskankerman sekä kasvisten kanssa.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Tarjoile blinit heti paistamisen jälkeen seoksen kanssa.
  • Sirota mielellään rapeita ituja tai salaattiversoja.
Käytä blinipannua, jos sinulla on sellainen, muuten voit käyttää lettupannua ja paistaa pienempinä lettuina.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Alkupalat
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Kausi: Juhla, Kesä, Vappu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Alkupalat, Resepti