Crème Ninon

Crème Ninon

Klassinen, elegantti, sileä hernekeitto, joka saa uniikin vaahtonsa sekä happamuutensa kuohuviinistä, joka lisätään juuri ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 100 g Salottisipulia, paloissa
  • 1/4 ruukkua Persiljaa
  • 20 g Voita
  • 7 dl Vettä
  • 2 kpl Kasvisliemikuutiota
  • 400 g Herneitä, pakaste
  • 2 dl Kuohuviiniä tai alkoholitonta kuohuviiniä
  • 150 g Crème Fraiche
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Kuori salottisipulit, leikkaa paloiksi.
  • Kuullota salottisipulit ja persilja voissa kattilassa, kaada päälle vesi sekä liemikuutiot ja keitä 10 minuuttia.
  • Kaada herneet päälle ja koka 2-3 minuuttia.
  • Nosta kattila levyltä, lisää 2dl kuohuviiniä sekä creme fraiche ja sekoita keitto vaahtoavaksi ja sileäksi. Kannusekoitinta suosittelen mutta sauvasekoitin käy myös.
  • Tarjoile sellaisenaan tai mahdollisesti muutamalla pisaralla hyvää öljyä, esim avokadoöljyä.
Créme Ninon
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Keitot, Resepti