Focaccia

Focaccia

Aah, focaccia! Focaccia on melkein lapsellisen hyvää kun se tulee juuri uunista savuavan lämpimine tomaatteineen, kun päälle vielä kaataa hiukan oliiviöljyä ja tuntee rouskunnan sormisuolasta. Tarjoile lämpimänä sileällä ja kermaisella fetajuustotahnalla!

Ainesosat

Focaccia

  • 3 dl Vettä, haaleaa
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 1/2 pakettia Hiivaa, 25g
  • 2 rkl Hunajaa
  • 1 rkl Sormisuolaa
  • 7 dl Vehnäjauhoja
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1/2 pikaria #SNÄXI Helmitomaatteja
  • Tuoretta rosmariinia
  • Sormisuolaa

Fetajuustotahna

  • 200 g Fetajuustoa tai salaattijuustoa
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • 2 rkl Vettä
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

Focaccia

  • Sekoita hiiva haaleaan veteen (37 astetta).
  • Sekoita sen jälkeen joukkoon oliiviöljy, hunaja sekä sormisuola.
  • Sekoita joukkoon jauhot, vähän kerrallaan, vaivaa taikinaa käsin muutaman minuutin ajan.
  • Tämän jälkeen anna kohota leivontapyyhkeen alla, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  • Jauhoa leivin alusta ja työstä varovasti taikina n 25x35 cm kokoiseksi.
  • Laita jälleen pyyhkeen alle ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  • Aseta uuni 225 asteeseen.
  • Kohoamisen jälkeen paina taikinaan reikiä sormilla.
  • Paina reikiin puolitettuja helmitomaatteja, kosteuta oliiviöljyllä, lisää sormisuola ja leikkaa päälle tuoreita yrttejä.
  • Paista 12-14 minuuttia kunnes focaccia saa hienon värin.

Fetajuustotahna

  • Pyöräytä kaikki ainekset pienessä tehosekoittimessa tai jos et halua välttämättä niin sileää niin murskaa kaikki haarukalla kulhoon.
  • Salaattijuustolla mausta tulee miedompi ja jos haluat voimakkaamman maun niin käytä aitoa fetajuustoa.
Focaccia fetajuustotahnalla!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Leivät, Resepti