Grillattu portabello

Grillattu portabello

Enemmän luksusta vegaani maanantaihin! Tarjoile grillattu portabellosieni soijasiirapilla, perunapyreen ja ihanan vihreiden vihannesten kanssa!

Ainesosat

Grillatut portabellot

  • 4-6 kpl Portabelloa, isoa
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 1/2 ruukkua Timjamia, tuoretta
  • 1 kpl Sitruuna
  • 4 rkl Oliiviöljyä
  • Sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Soijasiirappi

  • 1 dl Soijaa
  • 2 rkl Seesamöljyä
  • 2 rkl Seesamisiemeniä
  • 1 dl Vettä
  • 1 dl Sokeria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Grillattua portabelloa

  • Kuori ja hienonna valkosipuli.
  • Laita kulhoon.
  • Hakkaa timjami hienosti ja lisää yhdessä sitruunakuoren ja -mehun, öljyn, suolan ja vastajauhetun mustapippuri.
  • Sekoita hyvin.
  • Leikkaa pois alin osa sienten jaloista, leikkaa sienet puoliskoiksi tai neljännesosiin jalan keskeltä.
  • Marinoi puoliskot sekoituksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään kauemmin.
  • Grillaa sienet kunnes sinulla on hieno grillikuvio kaikilla puolilla sientä.

Soijasiirappi

  • Keitä kaikki ainekset, kunnes ovat koostumukseltaan siirapin tapaisia, voit kokeilla kylmälle metallipinnalle, jos koostumus on oikea.
  • Anna jäähtyä.
  • Pidä lämpöisenä ja tarjoile yhdessä grillattujen sienten kanssa.
Grillattu portabello valkosipulilla ja yrteillä.
Kokkisi oli:
Jens LindstedtJens Lindstedt