Intialainen kukkakaali-riisivuoka

Tämän vuokaruoan jekku on mausteissa, joita on runsaasti, ei kuitenkaan liikaa. Ruoan voi rikastaa melkeinpä millä tahansa proteiinipitoisella, kuten härkiksellä. Annos kruunataan paahdetuilla cashewpähkinöillä, tuoreella korianterilla ja nokareella kasvipohjaista ranskankermaa.

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen Sipuli
  • 3 Valkosipulinkynttä
  • 3 keskikokoista perunaa
  • 1 (noin 500 g) Kukkakaali
  • 2 rkl Öljyä
  • ripaus Suolaa
  • 6 dl Kasvislientä
  • 2 rkl Punaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl Sinapinsiemeniä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl Suolaa
  • 2 dl Basmatiriisiä
  • 1 pkt (250 g) härkistä (indian curry)
  • Öljyä paistamiseen
  • cashewpähkinöitä
  • tuoretta korianteria
  • kaurapohjaista ranskankermaa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuori ja kuutioi perunat, paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Lisää sekaan öljy ja mausta ripauksella suolaa.
  • Levitä kasvikset suureen öljyttyyn uunivuokaan.
  • Paahda kasviksia noin 20 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
  • Sekoita joukkoon mausteet.
  • Ota vuoka pois uunista ja laske lämpötila 200 asteeseen.
  • Lisää riisi ja kasvisliemi kasvisten sekaan vuokaan.
  • Nosta vuoka uuniin vielä noin 30-40 minuutiksi.
  • Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla, siirrä syrjään odottamaan.
  • Paista härkis öljyssä.
  • Ota vuoka pois uunista.
  • Lisää päälle korianteri, pähkinät ja paistettu härkis.
  • Tarjoile ruoka kaurafraichen kanssa.
Helppo ja herkullinen vuokaruoka arkeen ja viikonloppuun.
Kokkisi oli:
Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi
Course: Pääruoat
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti