Juurespyttipannu halloumilla

Perinteisen pyttipannu päivitetään astetta herkullisemmaksi maukkailla juureksilla ja suolaisella halloumijuustolla. Voit käyttää pyttipannuun myös muita mieleisiäsi juureksia.

Ainesosat

  • 1 pkt (200 g) Halloumijuustoa
  • n. 1 kg juureksia (esim. bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa)
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl Ranskankermaa
  • 1 pieni Valkosipulinkynsi
  • 2 tl Sitruunamehua
  • ripaus Suolaa
  • ripaus Mustapippuria
  • 3 kpl Kananmunaa
  • Öljyä paistamiseen
Annoslaskuri: 3

Resepti

  • Kuori ja kuutioi juurekset noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuutioi myös halloumijuusto.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuusto kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle öljyä ja paista bataatti- ja porkkanakuutioita noin 10 minuuttia. Lisää sitten palasternakkakuutiot ja jatka paistamista, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  • Juuresten paistuessa valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. Laita kastike jääkaappiin maustumaan, kunnes ruoka on valmis.
  • Sekoita juuresten joukkoon halloumijuustokuutiot. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Paista kananmunat tilkassa öljyä niin, että keltuainen jää aavistuksen valuvaksi.
  • Tarjoa juurespyttipannu paistettujen kananmunien ja valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.
Makeaksi paahtuneet juurekset ja suolainen halloumijuusto ovat ihania yhdessä.
Kokkisi oli:
Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti