Perinteisen pyttipannu päivitetään astetta herkullisemmaksi maukkailla juureksilla ja suolaisella halloumijuustolla. Voit käyttää pyttipannuun myös muita mieleisiäsi juureksia.
Ainesosat
- 1 pkt (200 g) Halloumijuustoa
- n. 1 kg juureksia (esim. bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa)
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl Ranskankermaa
- 1 pieni Valkosipulinkynsi
- 2 tl Sitruunamehua
- ripaus Suolaa
- ripaus Mustapippuria
- 3 kpl Kananmunaa
- Öljyä paistamiseen
Annoslaskuri: 3
Resepti
- Kuori ja kuutioi juurekset noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuutioi myös halloumijuusto.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuusto kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle öljyä ja paista bataatti- ja porkkanakuutioita noin 10 minuuttia. Lisää sitten palasternakkakuutiot ja jatka paistamista, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Juuresten paistuessa valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. Laita kastike jääkaappiin maustumaan, kunnes ruoka on valmis.
- Sekoita juuresten joukkoon halloumijuustokuutiot. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Paista kananmunat tilkassa öljyä niin, että keltuainen jää aavistuksen valuvaksi.
- Tarjoa juurespyttipannu paistettujen kananmunien ja valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.
Makeaksi paahtuneet juurekset ja suolainen halloumijuusto ovat ihania yhdessä.