Kesäkurpitsakeitto oliiviöljyllä ja parmesaanilla

Kesäkurpitsakeitto

Sileä kesäkurpitsakeitto, joka tarjoillaan runsaan määrän raastetun parmesaanijuuston ja tuoreen tai miksi ei grillatun leivän kera.

Ainesosat

Keitto

  • 1,5 kpl Kesäkurpitsaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa Lehtipersiljaa
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 8 dl Vettä
  • 2 kpl Liemikuutiota
  • 1 kpl Sitruuna, mehu
  • Suolaa, valkopippuria

Tarjoiluun

  • Runsaasti raastettua parmesaanjuustoa
  • Tuoretta tai grillattua leipää
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Pese kesäkurpitsa, kuori sipuli sekä valkosipulikynnet.
  • Leikkaa sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa ja persilja karkeiksi paloiksi.
  • Kuullota vihannekset runsaassa määrässä oliiviöljyä, lisää vesi ja liemikuutiot.
  • Keitä noin 5 minuuttia, lisää sitruunamehu.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Sekoita kannu- tai sauvasekoittimessa.
  • Tarjoile raastetun parmesaanijuuston sekä leivän kanssa.
Kesäkurpitsakeitto oliiviöljyllä ja parmesaanilla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty, Miksaamalla, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti