Kiinankaalikääryleet

Kiinankaalikääryleet

Olisiko tänään käärylepäivä?

Ainesosat

  • 1 kpl Kiinankaali
  • 400 g Riisiä
  • 100 g Oliiveja
  • 2 kpl Porkkanoita
  • 2 rkl Lehtitimjami
  • 100 g Lehtikaalia
  • 2 tl Suolaa
  • 1 kourallinen Pikkusalaatteja
Annoslaskuri: 4 hengelle

Resepti

  • Laita uuni 160 asteeseen.
  • Keitä riisi paketissa olevan ohjeen mukaisesti.
  • Halkaise kiinankaali ja poista kanta.
  • Irrota kiinankaalista lehdet varovasti.
  • Ryöppää lehdet kiehuvassa vedessä 2 minuuttia.
  • Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.
  • Sekoita täyte laittamalla kulhoon keitetty riisi, raastetut porkkant, hienonnetut oliivit, hienonnettu lehtitimjami, hienonnettu lehtikaali ja suola.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Kasaa kääryleet laittamalla täytettä kiinankaalilehtien päälle ja rullaa nyytiksi.
  • Asettele leivinpaperoidulle uunipellille.
  • Paista uunissa 25-35 minuuttia, kunnes kullanruskeita.
  • Tarjoilua varten koristele pikkusalaateilla.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti