Kikhernenuudelit on hyvä vaihtoehto klassisille nuudeleille, sitä paitsi todella proteiinirikkaita ja vegaanisia. Hyvä lisä kasvisruokavalioon!
Ainesosat
- 150 g palsternakka
- 200 g porkkana
- 70 g Purjo
- 150 g Kesäkurpitsaa
- 1 kpl Keltasipuli
- 1 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
- 1,6 l Vettä
- 3 kpl Kasvisliemikuutiota
- 200 g Kikhernenuudeleita
- 1/2 ruukkua Korianteria
- 1/2 kpl Punainen chili
- Suolaa ja pippuria
Resepti
- Kiehauta vesi liemikuutioiden kera.
- Kuri sillä aikaa porkkana ja palsternakka, leikkaa suikaleiksi.
- Leikkaa myös purjo, sipuli, paprika ja kesäkurpitsa suikaleiksi ja hienonna valkosipuli.
- Laita porkkana, palsternakka, valkosipuli ja sipuli kiehuvaan veteen ja hauduta n 5 min, lisää kikherneet sekä muut vihannekset paitsi korianteri ja chili.
- Keitä vielä 3-4 minuuttia.
- Mausta keitto suolalla ja pippurilla, lisää karkeaksi hakattu korianteri sekä hienonnettu chili valmiiseen keittoon.
- Tarjoile esim. hyvällä vaalealla leivällä.
Kikhernekeitto