Kikhernekeitto

Kikhernekeitto

Kikhernenuudelit on hyvä vaihtoehto klassisille nuudeleille, sitä paitsi todella proteiinirikkaita ja vegaanisia. Hyvä lisä kasvisruokavalioon!

Ainesosat

  • 150 g palsternakka
  • 200 g porkkana
  • 70 g Purjo
  • 150 g Kesäkurpitsaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 1,6 l Vettä
  • 3 kpl Kasvisliemikuutiota
  • 200 g Kikhernenuudeleita
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • 1/2 kpl Punainen chili
  • Suolaa ja pippuria

Resepti

  • Kiehauta vesi liemikuutioiden kera.
  • Kuri sillä aikaa porkkana ja palsternakka, leikkaa suikaleiksi.
  • Leikkaa myös purjo, sipuli, paprika ja kesäkurpitsa suikaleiksi ja hienonna valkosipuli.
  • Laita porkkana, palsternakka, valkosipuli ja sipuli kiehuvaan veteen ja hauduta n 5 min, lisää kikherneet sekä muut vihannekset paitsi korianteri ja chili.
  • Keitä vielä 3-4 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla, lisää karkeaksi hakattu korianteri sekä hienonnettu chili valmiiseen keittoon.
  • Tarjoile esim. hyvällä vaalealla leivällä.
Kikhernekeitto
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Keitot
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti