Kuvattoman reseptin oletuskuva

Kotopata

Pavuista tai linsseistä sekä kotimaisista juureksista valmistettava pataruoka.

Ainesosat

  • 1 Rkl Kasvisöljy (oliiviöljy)
  • 1 Kpl Sipuli pilkottuna
  • 3 Kpl Porkkana pilkottuna
  • N. 1,5 L Vesi
  • 1 Viipale Inkivääri kuorittuna
  • 4 Dl Ohrasuurimo
  • 1,5 Tl Suola
  • 2 Dl Papuja tai linssejä (härkäpapu)
  • 1 Kpl Purjosipuli
  • 2 Tl Ruohosipuli tuoreena tai kuivattuna
  • 2 Tl Persilja tuoreena tai kuivattuna
  • 1 Tl Paprikajauhe
  • 1 Tl Kurkumajauhe
  • N. 1-2 Dl Pähkinä (esim cashew)
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Käsittele pavut/linssit niiden tarpeen mukaan (esim liotus, keittäminen, kypsentäminen)
  • Kuullota sipuli ja porkkana kattilassa öljyssä ja lisää vesi.
  • Kun vesi kiehuu, lisää inkivääri ja ohrasuurimot. Anna kiehua ja lisää suola ja loput ainesosat
  • Keitä ja kypsytä suurimoiden keittoajan mukaan.
  • Inkivääriviipaleen voi jättää syömättä kun se tulee vastaan lautasella.
Arkinen ja helppo, mahdollisimman tuoreista ainesosista valmistettava pataruoka.
Kokkisi oli:
Aerikkala NikiAerikkala Niki
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Maidoton
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti