Kukkakaalikeitto arkeen tai juhlaan

Kukkakaalikeitto

Tämä kukkakaalikeitto on samettisen pehmeä ja mieto versio, soveltuu hyvin lämmittäväksi kevytlounaaksi tai miksi ei alkuun hienostuneemman illallisen yhteydessä. Sitruuna puristetaan juuri ennen sekoittamista, tämä jotta se jättäisi raikkaan, kirpeän maun eikä leikkaisi.

Ainesosat

  • 300 g Kukkakaalia
  • 2 kpl Perunaa, isoa
  • 2 kpl Keltasipulia
  • 1/2 kpl Solo valkosipulia
  • 1 1/2 kpl Kasvisliemikuutiota
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 7 dl Vettä
  • 2 dl Ruokakermaa, 15%
  • Mehu 1 sitruunasta
  • Suolaa
  • Valkopippuri, jauhettu
  • Setrin pähkinöitä, ruohosipulia ja oliiviöljyä tarjoiluun.
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Kuori perunat, sipuli ja valkosipuli.
  • Leikkaa kaikki juurekset pienempiin paloihin.
  • Keitä vihannekset vedessä yhdessä kasvisliemikuution sekä dijon sinapin kanssa kannen alla 15 minuuttia.
  • Kaada tehosekoittimeen.
  • Lisää ruokakerma sekä mehu sitruunasta hyppysellinen suolaa ja vähän valkopippuria.
  • Sekoita lisää, kunnes aivan sileä koostumus.
  • Tarjoile esim. setrin pähkinöiden, hienoksi hakatun ruohosipulin ja hyvän öljyn kera.
Kukkakaalikeitto korkealla happamuudella.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti