Lasagne

Lasagne

Vielä yksi kotiäidin klassikoista jossa hiukan tulisuutta harissatahnasta ja ruokaisa täyteläisyys pavuista!

Ainesosat

  • 500 g Lasagnelevyjä, täysjyvä
  • 100 g Juustoraastetta

Papukastike

  • ~450 g Cannellinipapuja, keitettyjä
  • 1 kpl Paprika
  • 1 kpl Keltasipuli, iso
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 1/3 ruukkua Oreganoa, tuoretta
  • 1/2 kpl Kesäkurpitsaa
  • 1 kpl Porkkana
  • 50 g Voita tai öljyä
  • 1 kpl Liemikuutio
  • 4 dl Tomaattimurskaa
  • 4 dl Vettä
  • 2 tl Harissatahnaa
  • 2 tl Suolaa

Juustokastike

  • 6 dl Maitoa, punaista
  • 1 kpl Liemikuutio
  • 1 rkl Maizena
  • 0,5 dl Vettä
  • 175 g Pizzajuustosekoitusta, raastettu
Annoslaskuri: 8 annosta

Resepti

Papukastike

  • Aseta uuni 175 asteeseen.
  • Huuhdo pavut ja anna veden valua pois.
  • Hienonna paprika, sipuli, valkosipuli ja oregano.
  • Kuori porkkana ja raasta yhdessä kesäkurpitsan kanssa jykevämmästä päästä.
  • Kuullota kaikki vihannekset paistinpannulla voissa tai öljyssä.
  • Kaada sekaan tomaattimurska, vesi, harissatahna ja suola.
  • Anna kastikkeen poreilla n 10-15 minuuttia kunnes kastike kiinteytynyt kunnolla.
  • Tee sillä välin juustokastike.

Juustokastike

  • Kiehauta maito lihaliemikuution kanssa.
  • Sekoita maizena veteen ja sakeuta maitoseos.
  • Lisää juusto ja kiehauta.

Viimeistele

  • Laita uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyille papukastiketta ja juustokastiketta, juustokastikkeella aloittaen ja päättäen.
  • Laita päällimmäiseksi juustoraaste.
Lasagne harissalla ja cannellininipavuilla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti