Helppo linssikeitto

Linssikeitto on nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Sitä voi syödä aamupalalla, alkukeittona tai pääruokana. Linssikeitosta voi tehdä paksua tai aivan löysää tai jotain siltä väliltä. Itse tykkään vähän paksuhkosta, koska keitossa pitää olla vähän jotain rakennetta, eikä se saa olla mitään litkua.

Ainesosat

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 Sipuli
  • 1 rkl oliiviölyä
  • 1-2 tl Tomaattipyrettä
  • n. 1 tl currya tai kurkumaa
  • n. 2 tl Suolaa
  • n. 1 litra Vettä
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Huuhtele linssit kulhossa, kunnes huuhteluvesi on lähes kirkasta.
  • Kuori ja paloittele sipuli pieniksi.
  • Lisää kattilaan öljy ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää sitten linssit ja sekoita.
  • Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja lisää vettä kunnes linssit peittyvät (n. 5 dl).
  • Mausta (lisää tomaattipyreetä jos haluat) ja lisää vettä (1-2 dl kerrallaan) tarpeen mukaan, niin että saat sopivan paksuista.
  • Keitä (levy 2-4) reilu 30 minuuttia usein sekoittaen, koska linssikeitto tarttuu helposti pohjaan. Keitto on kypsää kun linssit ovat hajonneet.
Linssikeitto on nopeaa ja helppoa arkiruokaa.
Kokkisi oli:
Riikka HRiikka H
Course: Keitot
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti