Kasvisreseptit

Helppo linssikeitto

Linssikeitto on nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Sitä voi syödä aamupalalla, alkukeittona tai pääruokana. Linssikeitosta voi tehdä paksua tai aivan löysää tai jotain siltä väliltä. Itse tykkään vähän paksuhkosta, koska keitossa pitää olla vähän jotain rakennetta, eikä se saa olla mitään litkua.
(0)
(487)
Tulosta
2dlpunaisia linssejä
1Sipuli
1rkloliiviölyä
1-2tlTomaattipyrettä
0,1tlcurrya tai kurkumaa
0,2tlSuolaa
0,1litraVettä
  1. Huuhtele linssit kulhossa, kunnes huuhteluvesi on lähes kirkasta.
  2. Kuori ja paloittele sipuli pieniksi.
  3. Lisää kattilaan öljy ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää sitten linssit ja sekoita.
  4. Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja lisää vettä kunnes linssit peittyvät (n. 5 dl).
  5. Mausta (lisää tomaattipyreetä jos haluat) ja lisää vettä (1-2 dl kerrallaan) tarpeen mukaan, niin että saat sopivan paksuista.
  6. Keitä (levy 2-4) reilu 30 minuuttia usein sekoittaen, koska linssikeitto tarttuu helposti pohjaan. Keitto on kypsää kun linssit ovat hajonneet.
RH
:Riikka H
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.