Lounassalaatti halloumilla ja kotimaisilla ruokaryyneillä

Lounassalaatti

Ruokaisa salaatti ihanilla vihanneksilla Närpiöstä ja kotimaisilla erilaisilla ruokaryyneillä kuten kaura, ohra, ruis ja vehnä! Ja tietysti halloumia koska kaikki rakastavat halloumia!

Ainesosat

Salaatti

  • 1 dl Ruokaryynejä, raakoja
  • 1 pussi Jääsalaattia
  • Suolaa
  • 1/2 ruukkua Tuoretta rucolaa
  • 400 g Halloumia
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 1,5 dl Vettä
  • 1/2 rasiaa Dunne tomaatteja
  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 10 kpl Viinirypäleitä, tummia

Tarjoiluun

  • Salaattiversoja tai yrttejä
  • Hyvää öljyä
Annoslaskuri: 2 annosta

Resepti

  • Keitä ruokaryynit kevyesti suolatussa vedessä.
  • Pese ja leikkaa salaatti, rucola, linkoa tarvittaessa salaattilingossa.
  • Leikkaa halloumi n 1cm leveiksi viipaleiksi, paista kuumassa paistinpannussa oliiviöljyssä.
  • Anna sekä ryynien että halloumin viilentyä hiukan.
  • Leikkaa tomaatit, paprika ja viinirypäleet pienempiin paloihin.
  • Tee reilu salaattipohja isolle litteälle lautaselle.
  • Ripottele päälle tomaattia, paprikaa ja viinirypäleitä.
  • Lisää ryynit ja halloumi.
  • Valuta päälle öljyä ja ripottele päälle vielä salaattiversoja tai tuoreita yrttejä.
Lounassalaatti halloumilla ja kotimaisilla ruokaryyneillä
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min, 30-60 min
Murupolku: Resepti, Salaatit