Makaronilaatikko välimermausteiden kera

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on klassikko, jota aika ei koskaan jätä. Tämä vegetaarinen vaihtoehto on erittäin lähellä perinteistä mutta täytetty ihanilla juureksilla ja pienellä hitusella piparjuurta.

Ainesosat

Makaronilaatikko

  • 1 pussi Makaronia, 400g
  • 250 g Porkkanaa
  • 250 g Palsternakkaa
  • 150 g Selleriä
  • 2 kpl Keltasipulia
  • 40 g Piparjuurta
  • 1 rkl Öljyä
  • 100 g Juusto, raastettu

Munamaito

  • 6 dl Maitoa, punainen
  • 3 kpl Kananmunaa
  • 1/2 tl Suolaa
  • 1 mm Valkopippuria

Päälle

  • 2 rkl Korppujauhoja
Annoslaskuri: 6 henkilöä

Resepti

Makaronilaatikko

  • Aseta ilmakiertouuni 200 asteeseen.
  • Keitä makaronit paketissa olevien ohjeiden mukaisesti, kaada vesi pois siivilällä.
  • Kuori sillä aikaa juurekset.
  • Leikkaa kaikki n 1 cm kokoisiksi kuutioiksi paitsi piparjuuri joka raastetaan hienoksi ja laitetaan sivuun.
  • Ruskista juurekset rypsiöljyssä paistinpannulla.
  • Sekoita keitetyt makaronit yhteen paistettujen juuresten kanssa, raastetun piparjuuren sekä juustoraasteen kanssa.
  • Kaada kaikki uunivuokaan.

Munapaito

  • Sekoita munamaidon ainekset ja kaada makaronisekoituksen päälle.
  • Tomuta päälle korppujauhoja, paista uunissa n 30-40 minuuttia kunnes munamaito on kiinteytynyt.
Juureksilla täytetty klassikko!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti