Miso-kurpitsakeitto

Miso-kurpitsakeitto

Ihanan värinen ja kermaisa keitto!

Ainesosat

  • 1 kg Talvikurpitsaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 150 g Voita
  • 5-8 dl Täysmaitoa
  • 1 dl Kermaa
  • 50 g Misotahnaa
  • Suolaa, mustapippuria
Annoslaskuri: 4 hengelle

Resepti

  • Kuumenna iso kattila.
  • Lisää kattilaan voi, kuorittu ja hienonnettu keltasipuli ja valkosipuli.
  • Freesaa pari minuuttia.
  • Lisää joukkoon paloiteltu kurpitsa.
  • Freesaa hetki lisää.
  • Laita kattilaan maito ja kerma.
  • Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
  • Soseuta.
  • Ohenna tarvittaessa maidolla, tai kermalla.
  • Lisää misotahna.
  • Maustasuolalla ja mustapippurilla.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti