Munakas makeilla helmitomaateilla, tuoreella basilikalla ja fetajuustolla. Sopii täydellisesti lounasboksiin tai sunnuntaibrunssille.
Ainesosat
- 100 g Närpiön Vihanneksen Punaisia Helmitomaatteja
- 100 g Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja
- 200 g Fetajuustoa
- 1 ruukku Tuoretta basilikaa
- 6 kpl Kananmunaa
- 1 dl Kaurakermaa
- 1 tl Yrttisuolaa
- 1 tl Valkosipulijauhetta
- 1 tl Timjamia
- 0,25 tl Mustapippuria
- 1 rkl Voita paistamiseen
Annoslaskuri: 4 annosta
Resepti
- Huuhtele helmitomaatit ja puolita ne.
- Murusta fetajuusto ja hakkaa basilika karkeasti.
- Vatkaa kananmunat, kerma ja mausteet kulhossa.
- Sekoita joukkoon tomaatit, fetajuusto ja basilika.
- Lämmitä paistinpannu voilla ja paista munakas kannen alla keskilämmöllä n 25 minuuttia.
- Laske lämpöä n 10 minuutin jälkeen.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
- Laita päälle tuoretta basilikaa.
Sopii täydellisesti lounasboksiin tai sunnuntaibrunssille.