Kevyt ja täyttävä!

Mustajuuririsotto porkkanalla

Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!

Ainesosat

Risotto

  • 300 g Mustajuurta (5-6 kpl)
  • 2 kpl Keltasipulia
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 2 kpl liemikuutiota
  • 9 dl Vettä
  • 1/2 dl Vaaleaa etikkaa
  • 2 1/2 dl Avorioriisiä, vaihtoehtoisesti puuroriisiä
  • 80 g Juustoraastetta

Pikkelöity porkkana

  • 2 kpl Porkkanaa
  • 2 rkl Viinietikkaa
  • 1 rkl Sokeria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Risotto

  • Kuori sipuli ja mustajuuret.
  • Leikkaa mustajuuri kolikoiksi ja sipuli hienoksi.
  • Lämmitä vesi, liemikuutiot ja viinietikka kattilassa.
  • Kaada oliiviöljy lämpimään isoon paistinpannuun, kuullota riisi ja kasvikset kunnes riisi on kiiltävä, kaada päälle lämmintä lientä, aloita n 1/3 liemestä ja sen mukaan lisää kun riisi imee nestettä.
  • Risotto on valmis noin 15-20 minuutin kuluttua kun riisi on pehmennyt.
  • Sekoita joukkoon juustoraaste ja maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile siemenillä ja pikkelöidyllä porkkanalla päällystettynä.

Pikkelöityä porkkanaa

  • Leikkaa porkkana niin ohuiksi suikaleiksi kun saat ne.
  • Kaada päälle viinietikka ja sokeri.
  • Sekoita hyvin ja purista kunnes alkavat nesteytyä.
Kevyt ja täyttävä!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lounas, Resepti