Ohrapuuro

Ohrapuuro

Luksusvälipala tai osa sunnuntaibrunssia, valitset itse!

Ainesosat

Puuro

  • 1 l Täysmaitoa
  • 2 dl Murskattuja ohramosuurimoja
  • 1 tl Kardemummaa
  • 1 mm Suolaa

Vaniljaan sekoitetut saskatoonit

  • 2 dl Saskatoon marjoja
  • 2 rkl Sokeria
  • 1 tl Vaniljasokeria
  • 1 dl Maitoa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Puuro

  • Keitä maito varovaisesti, käytä mielellään puurokattilaa vesihauteella, jos mahdollista.
  • Lisää murskatut ohrasuurimot ja anna puuron kiehua hiljalleen n 20 minuuttia, jos käytät puurokattilaa vesihauteella, niin laske en 30 minuuttia.
  • Lisää kardemumma ja suola loppusuoralla, jotta puurosta ei tulisi väriltään kovin harmaata.

Vaniljaan sekoitetut saskatoonit

  • Sekoita varovaisesti saskatoonmarjat yhdessä sokerin ja vaniljasokerin kanssa, kunnes sokeri sulaa.
  • Tarjoile puuro sekoitettujen marjojen, vaahdotetun kerman ja kunnon voileivän kera.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Course: Välipalat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Valmistustapa: Keitetty, Sekoitettu
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Aamupala, Resepti