Paahdettu palsternakkakeitto

Paahdettu palsternakkakeitto

Paahdettu palsternakka antaa mukavan makeuden samettisen pehmeälle keitolle. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Ainesosat

  • 600 g Palsternakkaa
  • 1 rkl Öljyä
  • 2 kpl Keltasipulia
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 4 kpl Perunaa, pientä
  • 1 rkl Voita
  • 8 dl Vettä
  • 1,5 kpl Liemikuutiota
  • 2 dl Ruokakerma, 15%
  • 10 pisaraa Tabascoa
  • Suolaa, valkopippuria
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Kuori palsternakka, leikkaa karkeiksi paloiksi ja paahda 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
  • Kuori sipuli, peruna ja valkosipuli, leikkaa karkeiksi paloiksi.
  • Kuullota kaikki vihannekset kattilassa, kaada päälle vesi ja liemikuutio.
  • Keitä 20 minuuttia kannella.
  • Lisää ruokakerma ja kiehauta.
  • Sekoita kaikki kannu- tai sauvasekoittimella, mausta suolalla, valkopippurilla ja tabascolla.
  • Tarjoile esim. hienoksi leikatulla viherkaalilla, maitovaahdolla ja hyvällä öljyllä.
Paahdettu palsternakkakeitto.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Keitot
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti