Värikäs annos vaikka alkupalaksi juhliin!
Ainesosat
Paahdetut kurpitsat
- 1 kpl Myskikurpitsa, iso tai 2 kpl pienempää
- 0,5 dl Oliiviöljyä
- Suolaa, mustapippuria
Tulinen ricottajuusto
- 200 g Ricottajuustoa
- 1 tl Suolaa
- 2 kpl Närpiön Vihanneksen chiliä, punainen
- 1 ruukku Lehtipersiljaa, hienonnettuna
Annoslaskuri: 4 hengelle
Resepti
Paahdetut kurpitsat
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Halkaise kurpitsat poikittain, jotta siemenet ja kokonainen osa jäävät erikseen.
- Kuori kurpitsan puolikkaat.
- Halkaise siemenosa ja kaavi siemenet lusikalla pois.
- Halkaise, myös toinen osa.
- Hiero oliiviöljy ja suolaa paloihin.
- Asettele leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunissa30 minuuttia, tai kunnes pehmeitä.
- Mausta mustapippurilla.
Tulinen ricottajuusto
- Sekoita ainekset kulhossa.
- Tarjoile paahdettujen kurpitsojen kanssa.