Kasvisreseptit

Paneroitu munakoiso survotuilla perunoilla

Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
(0)
(615)
Tulosta
Paneroitu munakoiso:
1pieniMunakoiso (n. 250g)
2dlVehnäjauhoja
2kplKananmunaa
2dlPankojauhoja
Oliiviöljyä
Valkopippuria
Valkosipulijauhetta
Suolaa
Survotut perunat:
500gPerunaa
1kplKeltasipuli
50gVoita
Vettä
Suolaa
0,5dlHienonnettua ruohosipulia
Tarjoiluun:
Sitruunalohkoja
  1. Paneroitu munakoiso
  2. Aloita kuorimalla munakoiso ja leikkaa se pituus suunnassan 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
  3. Levitä viipaleet esim leikkuulaudalle ja suolaa ylinpuoli, anna viipaleiden levätä vähintään 15 minuuttia.
  4. Aloita sillä aikaa perunoiden valmistus.
  5. Tupla paneroi munakoisot: laita jauhot yhteen kulhoon, kananmunat toiseen ja panko korppujauhot kolmanteen.
  6. Pyyhi suola pois munakoisoviipaleilta ja käännä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi panko korppujauhoissa.
  7. Paista viipaleet kullanruskeiksi keskilämmöllä runsaassa määrässä oliiviöljyä, mausta suolalla, valkopippurilla ja valkosipulijauheella.
  8. Survotut perunat
  9. Kuori perunat ja sipuli.
  10. Leikkaa karkeiksi paloiksi ja laita kattilaan, täytä vedellä niin että juurekset juuri peittyvät, lisää voi ja 1 mm suolaa.
  11. Anna kiehua, kunnes perunat pehmenevät, n 15-20minuuttia.
  12. Kaada vesi perunoista, survo ne perunasurvimella.
  13. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
  14. Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.