Paneroitu munakoiso survotuilla perunoilla

Paneroitu munakoiso survotuilla perunoilla

Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.

Ainesosat

Paneroitu munakoiso

  • 1 pieni Munakoiso (n. 250g)
  • 2 dl Vehnäjauhoja
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 2 dl Pankojauhoja
  • Oliiviöljyä
  • Valkopippuria
  • Valkosipulijauhetta
  • Suolaa

Survotut perunat

  • 500 g Perunaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 50 g Voita
  • Vettä
  • Suolaa
  • 0,5 dl Hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • Sitruunalohkoja
Annoslaskuri: 2 annosta

Resepti

Paneroitu munakoiso

  • Aloita kuorimalla munakoiso ja leikkaa se pituus suunnassan 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
  • Levitä viipaleet esim leikkuulaudalle ja suolaa ylinpuoli, anna viipaleiden levätä vähintään 15 minuuttia.
  • Aloita sillä aikaa perunoiden valmistus.
  • Tupla paneroi munakoisot: laita jauhot yhteen kulhoon, kananmunat toiseen ja panko korppujauhot kolmanteen.
  • Pyyhi suola pois munakoisoviipaleilta ja käännä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi panko korppujauhoissa.
  • Paista viipaleet kullanruskeiksi keskilämmöllä runsaassa määrässä oliiviöljyä, mausta suolalla, valkopippurilla ja valkosipulijauheella.

Survotut perunat

  • Kuori perunat ja sipuli.
  • Leikkaa karkeiksi paloiksi ja laita kattilaan, täytä vedellä niin että juurekset juuri peittyvät, lisää voi ja 1 mm suolaa.
  • Anna kiehua, kunnes perunat pehmenevät, n 15-20minuuttia.
  • Kaada vesi perunoista, survo ne perunasurvimella.
  • Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
  • Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti