Parsakeitto

Parsakaalikeitto pinaatilla & kurkulla

Kermainen ja täyttävä vihanneskeitto on täydellinen lounaaksi.

Ainesosat

  • 1 litraa Vettä
  • 2 kpl Kasvisliemikuutiota
  • 3 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 1 mm Mustapippuria
  • 500 g Parsakaalia
  • 200 g Palsternakkaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 2,5 dl Kookosmaitoa
  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen Kurkkua
  • 3 dl Tuoretta babypinaattia
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Kiehauta vesi isossa kattilassa.
  • Lisää kasvisliemikuutiot, timjani, suola ja pippuri.
  • Huuhtele ja leikkaa parsakaali sekä palsternakka paloiksi.
  • Kuori ja leikkaa sipuli karkeasti.
  • Aseta kasvikset ja sipuli kattilaan ja anna kiehua n 10 minuuttia.
  • Huuhtele sillä aikaa kurkku ja babypinaatti.
  • Leikkaa kurkku pienempiin paloihin.
  • Ota kattila levyltä ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
  • Voit myös käyttää blenderiä.
  • Älä kaada vettä pois.
  • Lisää kookosmaito, kurkku sekä pinaatti ja sekoita lisää.
  • Tarjoiluun voit käyttää hieman kookosmaitoa ja chiliryynejä.
Täydellinen vaihtoehto lounasboksiin.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén