Patatas bravas, tapas

Patatas bravas

Yksi Espanjan suosituimmista tapas ruuista, tässä tehtynä vegaanisesta majoneesista sekä hienoista kotimaisista Annabelle perunoista!

Ainesosat

Perunat

  • 8 kpl Kotimaista perunaa, keskikokoista
  • 1,5 rkl Oliiviöljyä
  • 1/2 tl Paprikajauhetta
  • 1/2 tl Suolaa
  • Mustapippuria

Kastike

  • 120 g Vegaanista majoneesia
  • 1 tl Paprikajauhetta, savustettu
  • 10 pisaraa Tabascoa
  • 50 g paseerattua tomaattia
  • 1/2 tl Valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl Sipulijauhetta
  • 1 tl Hunajaa

Tarjoiluun

  • Lehtipersiljaa
Annoslaskuri: 4 henkilölle

Resepti

Perunat

  • Aseta uuni 225 asteeseen.
  • Kuori perunat ja huuhtele.
  • Leikkaa perunat karkeiksi paloiksi.
  • Sekoita leivinpaperilla varustetulle uunipellille yhdessä oliiviöljyn, paprikajauheen, suolan ja mustapippurin kanssa.
  • Paista uunissa n 20 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja ovat pehmeät.

Kastike

  • Tee sillä aikaa kastike
  • Sekoita kaikki ainekset kulhossa, mausta tarvittaessa suolalla.
  • Valuta kastike lämpimien perunoiden päälle, levitä päälle hienonnettua lehtipersiljaa.
Espanjalainen tapas, patatas bravas
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Valmistustapa: Sekoitettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti