Pestotomaatteja

Pestolla täytetyt tomaatit

Pestolla ja juustolla täytetyt tomaatit ovat yleellinen mutta helppo alkuruoka. Sopii myös lisukkeena lämpimän aterian kanssa tai tapaksena.

Ainesosat

  • 2 isoa Ruukkua tuoretta basilikaa
  • 100 g Pinjansiemeniä
  • 2 kpl Valkosipulikynsiä
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • Mehua puolikkaasta sitruunasta
  • 1,5 tl Suolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • 1 mm Chilijauhetta
  • 5 kpl Närpiön Vihanneksen Tomaattia
  • 1 dl Raastettua juustoa, tässä käytetty vegaanijuustoa
Annoslaskuri: 5 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
  • Sekoita tehosekoittimella tuore basilika, pinjansiement, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri.
  • Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  • Peston ei tarvitse olla sileä.
  • Aseta sivuun sillä aikaa kun valmistat tomaatit.
  • Huuhtele ja leikkaa “hattu” pois tomaateista.
  • Kaiverra hedelmäliha lusikalla, säästä esim tomaattikeittoon.
  • Aseta tomaatit uunivuokaan ja täytä pestolla.
  • Raasta oman mielen mukaista juustoa päälle.
  • Paahda uunissa 10-12 minuuttia.
Sopii hyvin alkuruuaksi, lisukkeena lämpimän aterian kanssa tai tapaksena.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Kausi: Juhla
Valmistustapa: Miksaamalla, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Alkupalat, Resepti