Kuvattoman reseptin oletuskuva

Pinaatti-sinihomejuustopasta

Tämä resepti syntyi alun perin jääkaapin ja pakastimen viimeisistä aineksista ennen lomalle lähtöä ja se yllätti perheemme iloisesti ja on siitä asti kuulunut repertuaariimme. Parhaimmillaan pasta on tuoreena parmesaaniraasteen kanssa hyvässä seurassa nautittuna.

Ainesosat

  • 500 g Spaghettia tai tagliatellea
  • n. 200 g Sinihomejuustoa (ei kevytsinihomejuustoa)
  • n. 200 g Creme fraichea
  • 1-2 kpl Sipulia
  • 500 g Pinaattia tai nokkosta
  • hieman Rypsiöljyä
  • reilusti Vettä
  • maun mukaan Parmesaaniraastetta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Laita pastan keitinvesi kiehumaan.
  • Kastike syntyy keitinveden lämmetessä ja pastan kiehuessa mikäli käytät pakastettua pinaattia tai nokkosta.
  • Kuori ja pilko sipuli.
  • Kuullota se pannulla rypsiöljyssä.
  • Mikäli käytät pakastettua pinaattia tai nokkosta sulata se esimerkiksi mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa.
  • Mikäli käytät tuoretta pinaattia tai nokkosta pilko ja ryöppää se vedessä ennen ruoanvalmistuksen alkua.
  • Leikkaa homejuusto paloiksi.
  • Kun sipulit ovat läpikuultavia lisää pinaatti tai nokkonen, sinihomejuustomurut ja creme fraiche pannulla.
  • Sekoita ja anna hautua hetken miedolla lämmöllä.
  • Kun pasta on valmista valuta siitä vesi.
  • Sekoita kastike pastan sekaan.
  • Tarjoile parmesaaniraasteen kanssa.
Nopeasti syntyvä arkiruoka sinihomejuuston, pinaatin ja pastan ystävälle.
Kokkisi oli:
Kielo Maria MajaKielo Maria Maja
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Pastat, Resepti