Pintxos chevrellä ja tomaatti-paprikasalsalla

Pintxos

Pintxos ovat pieniä tapas annoksia, joiden alkuperä on Baskiasta. Tarjoillaan usein alkoholipitoisten juomien kanssa ja nähdään usein syötävän seisaalta baarissa tai tavernassa.

Ainesosat

Salsa

Pohja

  • 2 kpl Bake-off patonkia
  • 150 g Chevre juustoa

Koristeluun

  • Punaversoa tai vesikrassia
Annoslaskuri: 12 annokset

Resepti

Salsa

  • Kuori ja hienonna solo valkosipuli, hienonna myös tuore timjami.
  • Keitä valkosipuli, timjami, tomaattipyree, hunaja, viinietikka ja vesi muutaman minuutin, kunnes se sakenee.
  • Ota kastike liedeltä.
  • Leikkaa tomaatti ja paprika kuutioiksi, lisää kastikkeeseen, laita liedelle ja anna kiehua vielä 4-5 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.

Bas

  • Paista patongit pakkauksen ohjeiden mukaisesti, anna jäähtyä hieman.
  • Leikkaa patongit 12-16 vinoon viipaleeseen.
  • Jaa vuohenjuusto jokaiselle patonkipalalle ja lisää vielä reilu lusikallinen tomaatti-paprikasalsaa.

Koristelu

  • Koristele jokainen pala esim. punaversojen tai vesikrassilla.
Pintxos chevrellä ja tomaatti-paprikasalsalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min