Punajuuripullat

Punajuuri- & pinaattipullat fetajuustolla

Vege ”pullat” punajuurella, pinaatilla ja fetajuustolla. Sopivat mainiosti kukkakaalimuusin kanssa joulupöydällä.

Ainesosat

  • 4 kpl Punajuurta
  • 1 kpl Punasipuli
  • 2 dl Tuoretta babypinaatti
  • 150 g Fetajuustoa
  • 4 kpl Kananmunaa
  • 2 dl Kauraryynejä
  • 2 tsk Sormisuolaa
  • 2 tsk Basilika
  • 1 tsk Rosmariinia
  • 1 mm Chilijauhetta
  • 1 mm Mustapippuria
Annoslaskuri: 25 pullaa

Resepti

  • Lämmitä ilmakiertouuni 175 asteeseen.
  • Kuori ja raasta punajuuret, käytä mielellään muovihanskoja välttääksesi punaisia sormia.
  • Paina käsillä pois mahdollisimman paljon nestettä raastetuista punajuurista ja laita ne kulhoon.
  • Pienennä punasipuli, fetajuusto ja babypinaatti ja sekoita ne yhteen punajuurten kanssa.
  • Lisää kananmunat ja sekoita joukkoon myös kauraryynit ja kaikki mausteet.
  • Sekoita hyvin ja anna seistä n 10 minuuttia jotta taikina saa hiukan paksuuntua.
  • Aseta pellille leivinpaperi ja pyöritä taikinasta pullia, noin ruokalusikallinen per pulla.
  • Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  • Voidaan tarjoilla sekä lämpiminä tai kylminä.
Punajuuri- & pinaattipullat fetajuustolla
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén