Japanilaista grillattua munakoisoa ja dengaku-kastike
Japanilaistyylinen helppo ja nopea alkuruoka tai lisuke, jossa pääosassa munakoiso ja simppeli makea marinadi. Voit halutessasi tehdä ruuasta täyttävämpää juuston avulla
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
|
|
Japanilaistyylinen alkuruoka tai lisuke, jossa pääosassa munakoiso ja helppo makea marinadi. Nopea valmistaa ja sopii hyvin arkiruoaksi.
3 Rkl |
Öljyä (oliivi- tai rypsiöljy) |
80 G |
Juustoraastetta (halutessasi) |
4Tl |
Sokeria tai fariinisokeria |
|
- Valmista dengaku-kastike kuumentamalla ainekset (misotahna, mirin, vesi ja sokeri) kattilassa. Ei tarvitse kiehauttaa. Siirrä sivuun odottamaan.
- Halkaise munakoisot ja tee pintaan ristiviillot
- Esipaista munakoisot pannulla öljyssä kummaltakin puolelta 5-10 min
- Siirrä koisot uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin
- Sivele munakoisojen päälle dengaku-kastike (voit lisätä myös juustoraastetta, esim. emmental tai mozzarella)
- Siirrä munakoisot 200°C uuniin 5-10 min, kunnes pehmeitä (ja juusto sulanut)
- Tarjoile heti
|
|
Anniina Lehto |
|
|