Juures-nyhtökaurapata
Helppo ja lämmittävä pata! Parasta kunnon perunamuussin kanssa nautittuna❤️ Kaikki juurekset käyvät! Nyhtökaura lisätään vasta lopussa, jotta sen rakenne säilyy.
Votes: 4
Rating: 1.75
You:
Rate this recipe!
|
|
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
|
|
Täydellistä kaikista juureksista tehtynä, etenkin pottumuusin kanssa syötynä! Jos et ole ennen maistanut nyhtökauraa, kokeile sitä tässä.
500 g |
pilkottuja juureksia (porkkana, lanttu, juuriselleri, punajuuri..) |
|
Timjami, 1 rkl kuivattua ja muutama oksa |
|
- Pilko ja kuori sipuli sekä juurekset.
- Lado juurekset ja sipuli vuokaan, kaada päälle vettä niin, että juurekset melkein peittyvät.
- Murenna päälle kasvisliemikuutio, lisää suola, mustapippuri ja timjami.
- Kuumenna uuni ensin 200 asteeseen, anna kasvisten saada väriä noin puoli tuntia.
- Alenna uuni sitten 175 asteeseen, hauduta tunti.
- Jos vuokasi on laakea, saatat joutua lisäämään vettä.
- Paista nyhtökaura runsaassa öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja lisää pataan.
- Laita vuoka vielä vartiksi uunin lämpöön.
- Valmis! Nauti
|
|
Emilia Marjakangas |
|
|