Kasvisreseptit

Kantarelli-palsternakkapiirakka

(0)
(274)
Tulosta
Piirakkataikina:
125gVoita
3dlVehnäjauhoja
3rklKylmää vettä
1mmSuolaa
2tlSipulijauhetta
Täyte:
250gKantarelleja, pakaste tai säilöttyjä
2kplKeltasipulia
2kplValkosipulinkynttä
2oksaaRosmariinia
1kplPalsternakkaa (150g)
50gVoita
Munamaito:
200gRanskankermaa
100gJuustoraastetta
2kplKananmunaa
1dlMaitoa
  1. Laita uuni 225 asteeseen esipaistamiseen, pudota lämpö 180 asteeseen.
  2. Kuutioi voi ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi piirakkataikinaksi. Sekoita joko käsin tai monitoimikoneella.
  3. Taputa taikina vuokaan niin että saadaan komeat reunat. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia, tai pakastimessa n. 10 minuuttia. Esipaista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
  4. Kaada kantarellit siivillän ja valuta. Leikkaa sipuli, kuori parsternakka ja raasta karkeasti raastinraudalla. Pilko valkosipuli ja rosmariini.
  5. Freesaa voissa niin kauan että sipuli ja palsternakka pehmenee.
  6. Sekoita ranskankerma, raastettu juusto, kananmunat ja maito. Täytä esipaistettu piirakkakuori täytteellä ja kaada päälle munamaito.
  7. Paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia tai niin kauan että täyte on jähmettynyt ja saanut sienon värin.
  8. Tarjoile hyvän vihersalaatin kanssa.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.