
![]() |
Kukkakaalicurryä
Jätä chili pois niin tämä soveltuu aika hyvin myös lapsille!
Kukkakaalicurryä ruohosipulilla ja punaisella chilillä
|
|
![]() |
Kukkakaalicurryä
Jätä chili pois niin tämä soveltuu aika hyvin myös lapsille!
Kukkakaalicurryä ruohosipulilla ja punaisella chilillä
|
![]() |

Kukkakaalicurryä
Jätä chili pois niin tämä soveltuu aika hyvin myös lapsille!
3kpl | Pientä salottisipulia |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1/2kpl | Kotimainen punainen chili |
1,5rkl | Curry |
1/2tl | Kurkumaata |
50g | Voita |
1rkl | Vehnäjauhoja |
1,5kpl | Liemikuutiota |
3dl | Vettä |
2,5dl | Ruokakermaa, 15% |
1/2mm | Jauhettua valkopippuria |
1/2kpl | ruohosipuliruukku |
Suolaa |
n 800g | Kukkakaali, 1 kpl |
Suolaa |
- Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
- Puolita chili pituussuunnassa ja poista siemenkota, hienonna pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota vihannekset yhdessä curryn ja kurkumaan kanssa voissa kattilassa.
- Puuteroi vehnäjauholla ja kuullota sekin pienen hetken.
- Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutio, lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljaa n 10-15 minuuttia.
- Leikkaa sillä aikaa kukkakaali kimpuiksi, puolita tai leikkaa isot kimput neljäsosiin, keitä 5 minuuttia suolatussa vedessä.
- Sekoita kastikkeeseen keitetty kukkakaali.
- Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile yhdessä esim. riisi-kauraseoksella.