
![]() |
Mustajuuririsotto porkkanalla
Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!
Kevyt ja täyttävä!
Risotto
Pikkelöity porkkana
|
Risotto
Pikkelöityä porkkanaa
|
![]() |
Mustajuuririsotto porkkanalla
Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!
Kevyt ja täyttävä!
|
![]() |

Mustajuuririsotto porkkanalla
Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!
Risotto
300g | Mustajuurta (5-6 kpl) |
2kpl | Keltasipulia |
2rkl | Oliiviöljyä |
2kpl | Liemikuutiota |
9dl | Vettä |
1/2dl | Vaaleaa etikkaa |
2 1/2dl | Avorioriisiä, vaihtoehtoisesti puuroriisiä |
80g | Juustoraastetta |
Pikkelöity porkkana
2kpl | Porkkanaa |
2rkl | Viinietikkaa |
1rkl | Sokeria |
Risotto
- Kuori sipuli ja mustajuuret.
- Leikkaa mustajuuri kolikoiksi ja sipuli hienoksi.
- Lämmitä vesi, liemikuutiot ja viinietikka kattilassa.
- Kaada oliiviöljy lämpimään isoon paistinpannuun, kuullota riisi ja kasvikset kunnes riisi on kiiltävä, kaada päälle lämmintä lientä, aloita n 1/3 liemestä ja sen mukaan lisää kun riisi imee nestettä.
- Risotto on valmis noin 15-20 minuutin kuluttua kun riisi on pehmennyt.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile siemenillä ja pikkelöidyllä porkkanalla päällystettynä.
Pikkelöityä porkkanaa
- Leikkaa porkkana niin ohuiksi suikaleiksi kun saat ne.
- Kaada päälle viinietikka ja sokeri.
- Sekoita hyvin ja purista kunnes alkavat nesteytyä.