14

![]() |
Rustiikkinen tomaattikeitto
Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.
Rustiikkinen tomaattikeitto kalamata oliiveilla ja tuoreilla yrteillä
|
|
![]() |
Rustiikkinen tomaattikeitto
Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.
Rustiikkinen tomaattikeitto kalamata oliiveilla ja tuoreilla yrteillä
|
![]() |

Rustiikkinen tomaattikeitto
Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.
500g | Tuoreita kypsiä Närpiöntomaatteja |
2kpl | Salottisipulia |
2kpl | Valkosipulin kunttä |
50g | Kalamata-oliiveja |
n 5g | Tuoretta basilikaa |
n 5g | Tuoretta timjamia |
0,5dl | Oliiviöljyä |
500g | Murskattuja tomaatteja |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
1dl | Vettä |
2,5dl | Ruokakermaa |
1rkl | Sokeria |
Suolaa |
Valkopippuria |
- Pese tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuten myös oliivit, timjami ja basilika.
- Kuullota oliiviöljyssä kaada mukaan murskattua tomaattia, liemikuutio ja vettä.
- Anna kiehua hiljalleen n 10 min, lisää kerma ja kiehauta, mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
- Jos haluaa keitosta sileämmän sen voi sekoittaa sauva- tai kannusekoittimella.
- Tarjoile vaalealla, hyvänmakuisen leivän kanssa.