
![]() |
Wonton-nyytit nyhtökauratäytteellä
Wonton-taikinaa löydät aasialaisista marketeista pakastealtaasta. Taikinan käsittelyyn tarvitset vain vettä, millä kastelet taikina-arkin reunat, että saat rypytettyä nyytit kauniiksi.
Wontonit ovat helppoa ja kaunista ruokaa arkeen ja juhlaan. Nyytit voi täyttää suosikkikasviksilla ja mausteilla, vain mielikuvitus on rajana.
|
|
![]() |
Wonton-nyytit nyhtökauratäytteellä
Wonton-taikinaa löydät aasialaisista marketeista pakastealtaasta. Taikinan käsittelyyn tarvitset vain vettä, millä kastelet taikina-arkin reunat, että saat rypytettyä nyytit kauniiksi.
Wontonit ovat helppoa ja kaunista ruokaa arkeen ja juhlaan. Nyytit voi täyttää suosikkikasviksilla ja mausteilla, vain mielikuvitus on rajana.
|
![]() |

Wonton-nyytit nyhtökauratäytteellä
Wonton-taikinaa löydät aasialaisista marketeista pakastealtaasta. Taikinan käsittelyyn tarvitset vain vettä, millä kastelet taikina-arkin reunat, että saat rypytettyä nyytit kauniiksi.
1pkt | Nude nyhtökauraa |
24kpl | wonton-taikinalevyjä |
2rkl | Öljyä |
1/2 rkl | Seesamiöljyä |
1dl | ruohosipulia |
2kpl | Valkosipulinkynttä |
1½tl | sitruunaruohoa |
1rkl | inkivääritahnaa |
2rkl | Soijakastiketta |
1rkl | Chilihiutaleita |
½tl | murskattua sichuan- tai mustapippuria |
1dl | pankojauhoja |
koristeluun | Seesaminsiemeniä |
koristeluun | Korianteria |
dippikastikkeeksi | Chilikastiketta |
- Nypi nyhtökaura hienoksi kulhossa, lisää joukkoon kuivat mausteet, pankojauho, silputtu ruohosipuli, hienonnettu valkosipuli, inkivääritahna ja sitruunaruoho.
- Lisää öljyt ja soijakastike, sekoita hyvin.
- Kuumenna pannu, lämmitä wontonmassaa muutaman minuutin ajan.
- Ota taikina-arkki käteen, kastele sen reunat vedellä ja lisää noin teelusikallinen täytettä taikinan keskiosaan.
- Painele ja rypytä reunat kiinni, muotoile kaunis nyytti. Kun nyytit on rypytetty, keitä niitä 8-10 minuuttia kiehuvassa vedessä.
- Nosta nyytit vedestä reikäkauhalla.
- Tarjoile wontonsit tuoreiden yrttien, seesaminsiemenien ja chilikastikkeen kanssa.
- Nyytit voi myös paistaa keittämisen jälkeen, rapea pinta tekee nyyteistä vielä herkullisempia.