Rustiikkinen tomaattikeitto

Rustiikkinen tomaattikeitto

Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.

Ainesosat

  • 500 g Tuoreita kypsiä Närpiöntomaatteja
  • 2 kpl Salottisipulia
  • 2 kpl Valkosipulin kunttä
  • 50 g Kalamata oliiveja
  • n 5 g Tuoretta basilikaa
  • n 5 g Tuoretta timjamia
  • 0,5 dl Oliiviöljyä
  • 500 g Murskattuja tomaatteja
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 1 dl Vettä
  • 2,5 dl Ruokakermaa
  • 1 rkl Sokeria
  • Suolaa
  • Valkopippuria
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Pese tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuten myös oliivit, timjami ja basilika.
  • Kuullota oliiviöljyssä kaada mukaan murskattua tomaattia, liemikuutio ja vettä.
  • Anna kiehua hiljalleen n 10 min, lisää kerma ja kiehauta, mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
  • Jos haluaa keitosta sileämmän sen voi sekoittaa sauva- tai kannusekoittimella.
  • Tarjoile vaalealla, hyvänmakuisen leivän kanssa.
Rustiikkinen tomaattikeitto kalamata oliiveilla ja tuoreilla yrteillä
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty, Miksaamalla
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti