Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.
Ainesosat
- 500 g Tuoreita kypsiä Närpiöntomaatteja
- 2 kpl Salottisipulia
- 2 kpl Valkosipulin kunttä
- 50 g Kalamata oliiveja
- n 5 g Tuoretta basilikaa
- n 5 g Tuoretta timjamia
- 0,5 dl Oliiviöljyä
- 500 g Murskattuja tomaatteja
- 1 kpl Kasvisliemikuutio
- 1 dl Vettä
- 2,5 dl Ruokakermaa
- 1 rkl Sokeria
- Suolaa
- Valkopippuria
Annoslaskuri: 6 annosta
Resepti
- Pese tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuten myös oliivit, timjami ja basilika.
- Kuullota oliiviöljyssä kaada mukaan murskattua tomaattia, liemikuutio ja vettä.
- Anna kiehua hiljalleen n 10 min, lisää kerma ja kiehauta, mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
- Jos haluaa keitosta sileämmän sen voi sekoittaa sauva- tai kannusekoittimella.
- Tarjoile vaalealla, hyvänmakuisen leivän kanssa.
Rustiikkinen tomaattikeitto kalamata oliiveilla ja tuoreilla yrteillä