Savupaprikapasta

Paprikaa, tomaattia, sipulia, valkosipulia ja chiliä uunissa paahtamalla syntyy maukas pohja pastakastikkeelle. Savupaprikalla maustetut uunikasvikset survaistaan kastikkeeksi, joka sekoitetaan pastan joukkoon. Tarjoile herkullinen pasta timjamin ja revityn mozzarellan kera!

Ainesosat

  • 6 kpl tomaatti
  • 4 kpl paprika
  • 1 kpl sipuli
  • 0.5 kpl valkosipuli
  • 1 kpl chili
  • 2 rkl oliiviöljy
  • 1 rkl savupaprikamauste
  • 0.5 tl suola
  • 1 ripaus mustapippuri
  • 400 g tagliatelle pasta
  • 1 nippu timjamia
  • 125 g mozzarella
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Puolita tomaatit. Lohko paprikat ja sipuli. Halkaise valkosipuli kahtia horisontaalisti.
  • Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää oliiviöljyä tasaisesti kasviksille. Ripottele päälle savupaprikamauste.
  • Paahda kasviksia 220-asteessa noin 30 minuuttia. Käännä lopuksi uuni grillivastukselle ja paahda vielä 5 minuuttia.
  • Kaiva valkosipulinkynnet kuorestaan. Survo valkosipulinkynnet, muut kasvikset ja pellille valunut liemi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile timjamin ja mozzarellajuuston kera.
Paahdon verran parempaa! Savupaprikapastan kastike syntyy käden käänteessä uunissa paahdetuista, savupaprikalla maustetuista kasviksista.
Kokkisi oli:
Jenni HäyrinenJenni Häyrinen
Course: Pastat
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min