Glutenfria semlor

Glutenfria semlor med tomat & zucchini

Saftiga och goda glutenfria semlor med tomat och zucchini.

Ingredienser

  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Havregryn
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1.5 tsk Salt 1
  • 1 dl Solrosfrön
  • 2 dl Riven zucchini
  • 6 st Närpes Grönsakers Körsbärstomater
  • 3 msk Soltorkade tomater i bitar
  • 4 st Ägg
Portioner: 9 semlor

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200° (175° varmluft).
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Lägg till 2/3 av solrosfröna.
  • Riv zucchini och skär körsbärstomaterna i bitar och rör ner i mjölblandningen.
  • Tillsätt soltorkade tomater och ägg och blanda till en kladdig smet.
  • Låt stå i cirka tio minuter.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och forma smeten till nio stycken runda semlor.
  • Toppa med resten av solrosfröna.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Glutenfria semlor med tomat & zucchini
Din kock var:
Nathalie Aurén