Täytetty bataatti

Uunibataattia feta-, pinaatti- ja paputäytteellä

Täyttävä annos feta-, pinaatti- ja mustapaputäytteellä olevia bataattipuoliskoja.

Ainesosat

  • 2 kpl Bataattia á 300g
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 rkl Vapaavalintaista öljyä tai voita
  • 1 pussi Pakastepinaattia (150g)
  • 1,5 tl Yrttisuolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • 380 g Esikeitettyjä mustia papuja
  • 200 g Fetajuustoa
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
  • Puolita bataatit ja aseta ne leikattu puoli alaspäin leivinpaperilla varustetulle pellille.
  • Paahda uunissa 30 minuuttia.
  • Valmistele sillä aikaa täyte.
  • Leikkaa sipuli sekä valkosipuli ja ruskista öljyssä tai voissa paistinpannulla.
  • Lisää pakastettu pinaatti ja sulata sekoittamalla.
  • Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.
  • Huuhtele mustat pavut ja sekoita ne pinaattisekoitukseen.
  • Murusta fetajuusto ja laita se viimeisenä paistinpannuun.
  • Ota bataattipuoliskot uunista ja kaiverra lusikalla kuoppa keskelle jokaista puoliskoa.
  • Sekoita pehmeä liha joka jää yli pinaatti- ja fetasekoitukseen
  • Täytä bataattipuoliskot ja aseta uuniin vielä 5-10 minuuttia.
  • Säästä mahdollinen täyte joka ei mahdu puoliskoihin.
  • Tarjoile mielellään heti.
Täyttävä annos täytetyistä bataattipuoliskoista.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Sekoitettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti