Uuniperuna vegaani täytteellä

Uuniperuna

Kauan eläköön peruna! Todella helppo resepti, joka ei montaa minuuttia keittiöntason äärellä vaadi. Voi hyvin ottaa mukaan retkelle kun peruna pysyy lämpöisenä foliossa ja täytteen voi helposti ottaa mukaan purkissa!

Ainesosat

  • 4 kpl Perunaa, isoa, esim Rosamunda

Täyte

  • 100 g Kesäkurpitsaa
  • 100 g Porkkanaa
  • 1 kpl Punasipulia
  • 10 g Tilliä
  • 120 g Vegaanista majoneesia
  • 50 g Cavi-art, punainen
  • 1 tl Etikkaa
  • Suolaa, mustapippuria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Pese perunat huolellisesti, kääri jokainen peruna alumiinifolioon, paista uunissa, 200 astetta, noin 1 tunnin.
  • Kokeile cocktailtikulla tai terävällä veitsellä, että peruna on kokonaan pehmeä. Sekoita sillä aikaa täyte.

Täyte

  • Pese kesäkurpitsa, kuori porkkanat ja punasipuli.
  • Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna tilli, sekoita kaikki ainekset hyvin, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Leikkaa perunaan viilto (pituussuunnassa), jaa täyte kaikkiin perunoihin, laita mielellään päälle vielä nokare Cavi-artia ja muutama tillioksa.
Uuniperuna vegaani täytteellä.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Pääruoat
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti