Valkokaalilasagne

Valkokaalilasagne mustilla pavuilla ja tuoreilla tomaateilla

Tarjoile perinteisen lasagnen tapaan, esim pinaatin tai Dunne tomaattien kera.

Ainesosat

Punainen kastike

Valkoinen kastike

  • 75 g Voita
  • 2,5 rkl Jauhoja
  • 5 dl Ruokakermaa
  • 2 dl Maitoa
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 70 g Raastettua punaista emmentaljuustoa
  • 1 iso Valkokaali lasagnelevyiksi

Tarjoiluun

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 160 asteiseksi.

Punainen kastike

  • Pese ja kuori kasvikset, leikkaa tomaatit, sipuli, valkosipuli, porkkana, timjami ja chili karkeiksi paloiksi.
  • Laita kaikki punaisen kastikkeen ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita karkeaksi ryyniseksi massaksi.
  • Siirrä massa paistinpannuun, jos kastike on löysä niin voit antaa sen kiehua, kunnes se paksunee.
  • Vedä paistipannu levyltä, kun kastike on sopivan paksuinen.

Valkoinen kastike

  • Silata voi matalalla lämmöllä kattilassa, lisää jauhosamalla sekoittaen ja anna paistua hetken.
  • Vedä kattila levyltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kokoaminen ja kypsennys

  • Vedä kaalista isoja paloja, käytä lasagnelevyjen sijaan näitä.
  • Aloita laittamalla kerros punaista kastiketta pohjalle, sitten kerros kaalia, sen jälkeen 2 kerrosta lisää punaisella kastikkeella, valkoisella kastikkeella ja kaalilla.
  • Päällimmäisenä juustokastike (valkoinen kastike).
  • Paista uunissa 30 minuuttia, laske sen jälkeen lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia.
  • Jos lasagne nopeasti saa paljon väriä niin peitä se esim. alumiinifoliolla.
  • Tarjoile perinteisen lasagnen tapaan, esim pinaatin tai Dunne tomaattien kera.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Valmistustapa: Miksaamalla, Paistettu, Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti