Valkosipuli-seesami-chililinssit

Tarjoile riisin tai nuudeleitten kanssa. Mainio ruoka, jonka voit tehdä etukäteen ja syödä lounaalla seuraavana päivänä.

Ainesosat

  • 1 pkt Esikeitettyjä linssejä, vihreitä
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Porkkana, iso
  • 2 nippua Parsakaalta
  • 1 tl Chilihiutaleita
  • 1 tl Inkivääriä, tuoretta
  • Öljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 tl Seesamiöljyä
  • 1,5 rkl Soijaa
  • 1/2 kpl Sitruunan mehu

Lisäksi

  • Ituja
  • Tuoreita yrttejä, basilikaa, minttua, korianteria, lehtipersiljaa
  • Riisiä tai nuudeleita
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Silppua valkosipuli, porkkana, inkivääri ja parsakaali.
  • Laita riisi tai nuudelit keittymään.
  • Lisää hieman ruokaöljyä pannulle ja lämmitä se keskilämmölle.
  • Lisää valkosipuli, porkkana, parsakaali, chilihiutaleet ja inkivääri.
  • Valuta linssit ja lisää ne pannulle.
  • Lisää pannulle seesamiöljy, soija, sitruunamehu ja mustapippuri.
  • Sekoita ja paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Annostele valmis riisi kulhoon, lisää linssi-kasvissekoitus.
  • Koristele iduilla ja tuoreilla yrteillä.
  • Voit halutessasi lisätä annokseen vielä maun mukaan soijaa ja sitruunamehua.
Tarjoile riisin tai nuudeleitten kanssa.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Course: Pääruoat
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti