Vegaaninen kasvis-bolognese

Lyhyt aktiivinen valmistusaika, muunneltavuus ja "tuttu turvallinen ulkonäkö" tekevät tästä joka perheen unelmaruoan. Voit lisätä potkua esim. chilillä. Saat annoksesta gluteenittoman vaihtamalla kauramurujauhiksen esim 1dl soijarouheeseen ja käyttämällä lisukkeena gluteenittomia spagetteja

Ainesosat

  • 2 Porkkanaa (isoa)
  • 0,5 Kesäkurpitsaa
  • 1 omena
  • 1 Juuripersilja
  • 1 Valkosipulinkynsi
  • 1 Sipuli
  • 2 Prk Tomaattimurskaa
  • 1 Pkt Kauramurujauhista tai muuta kasvisproteiililähdettä
  • 1 Dl Vettä
  • 3 Rkl Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • 0,5 Tl Kookossokeria
  • Merisuolaa
  • 1 Pkt Spagettia
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Pilko sipuli ja valkosipuli, raasta loput kasvikset.
  • Mittaa oliiviöljy kattilaan, lisää kasvikset ja ruskista 5-6 min.
  • Lisää tomaattimurska, kauramurujauhis, vesi ja mausteet. Sekoita.
  • Kiehauta. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20-25min. Sekoita välillä.
  • Keitä spagetit paketin ohjeella
  • Tarjoile avokadon, kirsikkatomaattien kanssa. Viimeistele tuoreilla yrteillä, kokeile esim. basilikkaa, minttua tai persiljaa.
Tämä on helppo ja maukas vegaaninen arkiruoka, joka maistuu myös perheen pienemmille (tai nirsoimmillekin sekaaneille).
Kokkisi oli:
Kaie HakonenKaie Hakonen
Course: Pääruoat
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min