Wonton-nyytit nyhtökauratäytteellä

Wonton-taikinaa löydät aasialaisista marketeista pakastealtaasta. Taikinan käsittelyyn tarvitset vain vettä, millä kastelet taikina-arkin reunat, että saat rypytettyä nyytit kauniiksi.

Ainesosat

  • 1 pkt Nude nyhtökauraa
  • 24 kpl wonton-taikinalevyjä
  • 2 rkl Öljyä
  • 1/2 rkl Seesamiöljyä
  • 1 dl ruohosipulia
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • tl sitruunaruohoa
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 2 rkl Soijakastiketta
  • 1 rkl Chilihiutaleita
  • ½ tl murskattua sichuan- tai mustapippuria
  • 1 dl pankojauhoja
  • koristeluun Seesaminsiemeniä
  • koristeluun Korianteria
  • dippikastikkeeksi Chilikastiketta
Annoslaskuri: 3

Resepti

  • Nypi nyhtökaura hienoksi kulhossa, lisää joukkoon kuivat mausteet, pankojauho, silputtu ruohosipuli, hienonnettu valkosipuli, inkivääritahna ja sitruunaruoho.
  • Lisää öljyt ja soijakastike, sekoita hyvin.
  • Kuumenna pannu, lämmitä wontonmassaa muutaman minuutin ajan.
  • Ota taikina-arkki käteen, kastele sen reunat vedellä ja lisää noin teelusikallinen täytettä taikinan keskiosaan.
  • Painele ja rypytä reunat kiinni, muotoile kaunis nyytti. Kun nyytit on rypytetty, keitä niitä 8-10 minuuttia kiehuvassa vedessä.
  • Nosta nyytit vedestä reikäkauhalla.
  • Tarjoile wontonsit tuoreiden yrttien, seesaminsiemenien ja chilikastikkeen kanssa.
  • Nyytit voi myös paistaa keittämisen jälkeen, rapea pinta tekee nyyteistä vielä herkullisempia.
Wontonit ovat helppoa ja kaunista ruokaa arkeen ja juhlaan. Nyytit voi täyttää suosikkikasviksilla ja mausteilla, vain mielikuvitus on rajana.
Kokkisi oli:
Anna HautamäkiAnna Hautamäki
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Vegaaninen
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Alkupalat, Resepti