Aasialainen nuudelikeitto

Keiton voi tehdä sekä nuudeleilla tai ilman, valitse itse!

Ainesosat

  • n 150 g Portabelloa
  • 2 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 8 dl Vettä
  • 2 kpl Liemikuutiota
  • 2 tl Sitruunaruohopastaa
  • 2 tl Inkivääripastaa
  • 150 g Sugarsnaps
  • 400 g Kookoskermaa
  • 50 g Vemicelli nuudeleita (voi jättää pois)
  • 1/3 ruukkua Korianteria
  • 1/3 ruukkua ruohosipulia
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Leikka portabellosienet ja paprika sopiviksi keittopaloiksi, hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota rypsiöljyssä, lisää vettä, liemikuutiot, sitruunaruohopasta ja inkivääripasta.
  • Keitä keittoa n 5 minuuttia, lisää kookoskerma ja sugersnapsit, keitä vielä muutama minuutti.
  • Saadaksesi ruokaisampi keitto lisää tässä vaiheessa n 50g vermicelli nuudeleita, ota levyltä ja anna vettyä 4-5 minuuttia.
  • Hienonna korianteria ja ruohosipulia, sekoita keittoon.
  • Tarjoile mielellään limelohkon kanssa, jonka itse saa halutessaan puristaa päälle.
Aasialainen nuudelikeitto
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti