Bataatti-sieni tacot

Bataatti-sieni tacot itse tehdyllä guacamolella ja punakaalisalaatilla! Näistä tacoista ei makua puutu, rapea punakaalisalaatti on kiva vaihtoehto salsalle ja sopii täydellisesti paahdetun bataatin ja paistettujen sienien kanssa.

Ainesosat

  • Tortilloja
  • 1 Iso Bataatti
  • 2 Tl Oliiviöljyä
  • 1 Tl Paprikajauhetta
  • Suolaa
  • 200 G Ruskeita herkkusieniä
  • Chili hiutaleita
  • Punakaalia
  • 1 Kpl Veriappelsiini
  • 1 Kpl Lime
  • 2 Kpl Pientä avokaadoa
  • 5 Kpl Kirsikkatomaatteja
  • 1 Kpl Punainen chili
  • 1 Valkosipulinkynsi
  • Korianteria
  • Oatly kaura fraichea
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori bataatti, leikkaa kuutioiksi ja laita kuutioit leivinpaperille uunipellille. Lisää 1 tl öljyä, paprikajauhe sekä suolaa ja sekoita. Paahda uunissa 200c 15 min.
  • Siivuta sienet ja paista kuumalla pannulla öljyssä n 5 min tai kunnes kypsiä ja mausta chili hiutaleilla ja suolalla.
  • Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä kulhoon ja purista sekaan veriappelsiinin mehut sekä lisää 1 tl suolaa, sekoita ja anna maustua.
  • Sekoita avokaadot, kirsikkatomaatit, pala chiliä, valkosipulinkynsi, puolikkaan limen mehu ja 1/2 tl suolaa sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi ja siirrä sivuun.
  • Lämmitä tortillat ja nauti täytteiden kanssa ja lisää päälle korianteria ja maun mukaan viipaloitua chiliä sekä limen mehua.
Super maukkaat kasvis tacot, paahdettu bataatti ja sienet tuo kivaa vaihtelua taco täytteisiin ja punakaalisalaatti tuo ihanaa rapeutta.
Kokkisi oli:
Anniina KotirantaAnniina Kotiranta
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Vegaaninen
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min