Buddha bowl

Buddha bowl

Valmistele komponentit etukäteen niin sinulla on nopeasti yhdistetty salaattibowl kun on ruoka-aika!

Ainesosat

  • 300 g Bataattia
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 1 tl Yrttisuolaa
  • 1 tl Smoked paprika maustetta
  • 1 mm Mustapippuria
  • 2 kpl Punajuurta (raakoja tai osta valmiiksi keitettyjä)
  • 1 dl Keittämätöntä kvinoa
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl Vettä
  • 0,25 tl Suolaa
  • 0,5 tl Smoked paprika maustetta
  • 1 kpl Avokado
  • 3 lehteä Viherkaalia
  • 1 pikari Närpiön Vihanneksen Oransseja Helmitomaatteja
  • Paahdettuja kikherneitä (oma resepti löytyy näistä)
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
  • Paloittele bataatti.
  • Laita levinpaperilla peitetylle pellille.
  • Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja smoked paprikalla.
  • Paahda uunissa 30 minuuttia.
  • Keitä sillä aikaa quinoa pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  • Keitä myös punajuuret jos eivät valmiiksi keitettyjä.
  • Leikkaa ne valmiiksi pienempiin paloihin nopeuttaaksesi keittoaikaa.
  • Tee cashewkastike sekoittamalla cashewpähkinät, vesi, suola ja smoked paprika mauste teho- tai sauvasekoittimessa.
  • Puolita avokado ja poista kivi.
  • Leikkaa pitkiä uria avokadoon veitsellä ja poista sen jälkeen ruokalusikalla kuoresta jolloin sinulla on hienoja avokadoviipaleita.
  • Puolita helmitomaatit ja revi viherkaali pienempiin paloihin.
  • Ota esille 4 kulhoa ja jaa viherkaali, tomaatti, avokado, quinoa, bataatti, punajuuri, paahdetut kikherneet ja cashewkastike niihin.
  • Voit vaihtaa ainekset muihin kasviksiin ja vihanneksiin oman maun mukaan tai sen mukaan mitä sinulla sattuu olemaan kotona, vain mielikuvituksesi on rajana!
Vaihda ainekset oman maun mukaan tai mitä sinulla sattuu olemaan kotona, vain mielikuvituksesi on rajana!
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén