Cashewpesto

Tämä pesto maistuu ihanalta leivän päällä tai vaikkapa pastan kaverina. Makua voit muunnella vaihtelemalla yrttejä. Kermaisen koostumuksen saamiseksi pähkinöitä kannattaa liottaa ennen käyttöä. Nopeiten se onnistuu mahdollisimman kuuman veden avulla - näin liotusaika lyhenee huomattavasti.

Ainesosat

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl Sitruunamehua
  • 1/2 dl Oliiviöljyä
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl silputtua basillikaa
  • 1 Valkosipulinkynsi
  • Suolaa
  • Pippuria
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Mittaa cashewpähkinät kulhoon.
  • Kiehauta vettä kattilassa ja kaada pähkinöiden päälle niin, että ne peittyvät.
  • Anna pähkinöiden pehmetä n. 15 minuuttia.
  • Valuta vesi pois ja lisää sitruunamehu, oliiviöljy, silputut yrtit sekä valkosipulinkynsi.
  • Aja tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Täyteläisyyttä pähkinöistä, makua yrteistä ja potkua sitruunasta. Arkena pastan seassa ja viikonloppuna osana napostelulautasta. Helppo ja nopea!
Kokkisi oli:
Aino-Kaisa SihtolaAino-Kaisa Sihtola
Valmistustapa: Miksaamalla
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti